Groep A: spanning blijft, Djuricic op schot

26 maart 2013, 23:17   Bijgewerkt: 27 maart 2013, 00:26

België en Kroatië blijven elkaar weinig ruimte geven in groep A van de WK-voorronde. De Rode Duivels wonnen dinsdag in Brussel nipt van Macedonië (1-0) en hoorden na afloop dat Kroatië was ontsnapt op bezoek bij Wales: 1-2.

Voor rust speelde België in een te laag tempo om Macedonië echt in de problemen te brengen. In het tweede bedrijf werd de druk van het thuisland groter en viel de 1-0 via Eden Hazard. Een Macedonische verdediger kopte de bal voor de voeten van de Chelsea-speler, die netjes afrondde. Kort daarvoor had Hazard al de lat geraakt. Bij België stonden Ajacied Toby Alderweireld en Dries Mertens van PSV in de basis. Nacer Chadli van FC Twente mocht na bijna een uur invallen.

Kroatië houdt gelijke tred met de Belgen. Daar zag het echter lang niet naar uit. In Wales stonden de Kroaten door een rake penalty van Gareth Bale lang met 1-0 achter, maar in het laatste kwartier keerden ze het tij via Dejan Lovren en Eduardo. Begië en Kroatië hebben na zes duels zestien punten en gaan samen uitmaken wie zich rechtstreeks kwalificeert voor het WK en welk land de play-offs in moet.

De voorsprong op nummer drie Servië bedraagt al negen punten. De Serviërs boekten een 2-0 thuiszege op Schotland, dankzij Filip Djuricic. De speler van SC Heerenveen nam in de tweede helft beide doelpunten voor zijn rekening. Naast Djuricic had ook Dusan Tadic van FC Twente een basisplek bij het Balkanland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen