Groep I: misstap Spanje, Frankrijk profiteert

22 maart 2013, 23:19   Bijgewerkt: 22 maart 2013, 23:47

Spanje heeft zichzelf vrijdag in de WK-kwalificatiecyclus lelijk laten verrassen. De Europees en wereldkampioen kwam in het Estadio Municipal El Molinón in Gijón niet verder dan 1-1 tegen Finland. De uitslag deed geen recht aan het wedstrijdbeeld, want de Spanjaarden waren duidelijk de bovenliggende partij.

Finland beperkte zich in Gijón vooral tot verdedigen en dat plannetje leek te werken. Want onder aanvoering van Ajacied Niklas Moisander en VVV-keeper Niki Mäenpää stond het bij rust 0-0. Vlak na de doelwissel kwam Spanje dan toch op 1-0. Sergio Ramos, die zijn honderdste interland speelde, kopte raak uit een corner.

De 2-0 bleef echter uit, waardoor de Finnen bleven hopen op de gelijkmaker. En die kwam er ook. Teemu Pukki maakte elf minuten voor tijd 1-1. Een Spaans slotoffensief veranderde niets meer aan de score. Bij Finland had ook Jukka Raitala (SC Heerenveen) een basisplek, Tim Sparv (FC Groningen) viel na 69 minuten in.

Frankrijk profiteerde van de misstap van de Spanjaarden, door in Parijs met 3-1 te winnen van Georgië. Daardoor gaan les Blues nu aan kop in groep I. Het verschil tussen beide landen bedraagt twee punten. Dinsdag treffen ze elkaar in Frankrijk. De Fransen dankten de winst overigens aan doelpunten van Olivier Giroud, Matthieu Valbuena en Franck Ribéry. Aleksandr Kobakhidze deed twintig minuten voor tijd iets terug namens de Georgiërs, bij wie Guram Kashia van Vitesse in de basis stond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen