Bayern bekert verder ondanks rood Ribéry

18 december 2012, 22:24   Bijgewerkt: 18 december 2012, 22:48

Bayern München is doorgedrongen tot de kwartfinale van de DFB Pokal, het Duitse bekertoernooi. De verliezend finalist van vorig jaar was in de achtste finale te sterk voor FC Augsburg. De Bundesliga-laagvlieger werd thuis met 0-2 verslagen.

Mario Gomez zette Bayern halverwege de eerste helft op voorsprong. Een eenvoudige avond lonkte, maar een dommigheid van Franck Ribéry hielp Augsburg terug in de wedstrijd. De Franse vedette reageerde iets te heftig op een provocatie van zijn tegenstander Ja-Cheol Koo en mocht gaan douchen. Met tien tegen elf hield Bayern echter stand en in de slotfase bepaalde Xherdan Shaqiri de eindstand op 0-2.

Bij FC Augsburg stond voormalig AZ-verdediger Ragnar Klavan in de basis. Twee andere oud-eredivisiespelers, Marcel de Jong en Gibril Sankoh, bleven op de bank.

Fortuna Düsseldorf liet zich verrassen. De ploeg uit de Bundesliga ging onderuit tegen het bescheiden Kickers Offenbach. Door twee late doelpunten werd het 2-0. Eerder op de avond verloor Schalke 04 voor eigen publiek van FSV Mainz 05 (1-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen