Dortmund morst dure punten, HSV klopt Schalke

27 november 2012, 21:53   Bijgewerkt: 27 november 2012, 23:48

Zonder zelf in actie te komen is Bayern München de grote winnaar van een avondje Duits voetbal geworden. De koploper zag Borussia Dortmund, Schalke 04 en Eintracht Frankfurt, de nummers twee, drie en vier, allemaal punten morsen.

Het puntverlies van Dortmund was het meest opvallend. De regerend landskampioen kreeg promovendus Fortuna Düsseldorf op bezoek en kwam door een doelpunt van Jakub Blaszczykowski voor rust op voorsprong, maar gaf de overwinning weg. Tien minuten voor tijd maakte Stefan Reisinger de gelijkmaker voor de bezoekers.

Schalke 04, de ploeg van coach Huub Stevens, verloor met 3-1 van Hamburger SV. HSV, zonder de geblesseerde Rafael van der Vaart, liep na rust uit tot 2-0, Klaas Jan Huntelaar deed iets terug. Hij mocht aanleggen voor een strafschop en hoewel zijn inzet gepakt werd door HSV-keeper Adler, kon hij uit de rebound alsnog scoren. In de blessuretijd bepaalde HSV, met een benutte penalty, de eindstand op 3-1. Bij de thuisploeg bleef verdediger Jeffrey Bruma overigens negentig minuten op de bank.

Eintracht Frankfurt, dat vierde stond, ging thuis met 1-3 onderuit tegen FSV Mainz 05. Koploper Bayern komt woensdag pas in actie, uit tegen subtopper SC Freiburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen