Köln degradeert uit Bundesliga, Huntelaar topscorer

5 mei 2012, 17:38   Bijgewerkt: 5 mei 2012, 20:59

1. FC Köln is na vier seizoenen gedegradeerd uit de Bundesliga. Die Geißböcke gingen zaterdag op de laatste speeldag in eigen huis met 4-1 onderuit tegen Bayern München en zagen Hertha BSC, dat 1899 Hoffenheim met 3-1 versloeg, daardoor passeren. FC Kaiserslautern was al gedegradeerd, Hertha BSC strijdt in de nacompetitie tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga voor handhaving.

rellen

rellen

Overigens was een nederlaag niet direct fataal voor Köln, maar doordat Hertha BSC met 3-1 te sterk was voor 1899 Hoffenheim, wisselden beide ploegen stuivertje op de ranglijst. Anis Ben-Hatira had met twee treffers een belangrijk aandeel in de winst van Hertha, dat nu de play-offs in moet voor handhaving. Bij Hoffenheim kreeg Ryan Babel op slag van rust zijn tweede gele kaart, Edson Braafheid viel in.

Borussia Mönchengladbach gaat de voorronde van de Champions League in. Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart waren al zeker van een ticket voor de Europa League. Hannover 96 greep het laatste startbewijs met een 2-1 zege op Kaiserslautern.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen