Lyon ziet CL-ticket uit het zicht raken

18 april 2012, 21:06

Olympique Lyon heeft kostbaar puntverlies geleden in de strijd om een ticket voor de voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Rémi Garde verloor woensdagavond met 3-0 bij Toulouse, dat zich door de zege naast Lyon op de vierde plaats in de Ligue 1 nestelt.

Halverwege de eerste helft stonden de bezoekers al met 2-0 achter door treffers van François Pantxi Sirieix en Emmanuel Rivieri. In blessuretijd legde Umut Bulut op aangeven van Daniel Braaten de eindstand vast. De nummers één en twee van de Franse competitie krijgen een startbewijs voor de Champions League, terwijl de nummer drie wordt toegelaten tot de play-offs.

De achterstand van Lyon en Toulouse op nummer drie Lille bedraagt zes punten, met nog zes wedstrijden te spelen. Voor Olympique Marseille, dat onlangs beslag legde op de Coupe de la Ligue, wil het maar niet vlotten in de competitie. L'OM bleef tegen laagvlieger Caen steken op 1-1 en bezet nu de tiende plaats in de Ligue 1.