Huntelaar helpt Schalke aan ruime zege

18 maart 2012, 17:43

Schalke 04 heeft zondag een ruime overwinning geboekt bij FC Kaiserslautern. Mede door een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar triomfeerde de equipe van coach Huub Stevens met 1-4.

Rodnei bracht Kaiserslautern al binnen drie minuten op 1-0, maar Schalke was niet van slag. In de slotfase van de eerste helft kantelden Lewis Holtby, op aangeven van Huntelaar, en Huntelaar zelf de score tot 1-2. Raul en voormalig PSV’er Jefferson Farfan voerden in het tweede bedrijf de score op tot 1-4.

Door de overwinning brengt Schalke de achterstand op nummer drie Borussia Mönchengladbach terug tot één punt. De nummer drie plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vier is veroordeeld tot de voorronde.

Schalke 04 schakelde donderdag FC Twente uit in de Europa League.