"Moldavië kwam om op de doellijn te staan"

8 oktober 2011, 01:00

Dat Nederland-Moldavië niet het spektakel bracht waar iedereen vooraf op hoopte, had voor een groot deel te maken met de bezoekers. De Moldaviërs maakten geen enkele aanstalte om aan te vallen, ook niet toen het in de slotfase van de wedstrijd nog altijd slechts 1-0 stond. Met een nipte nederlaag leken ze dik tevreden.

"Om er een leuke wedstrijd van te maken, heb je twee ploegen nodig. Moldavië was volgens mij alleen maar hierheen gekomen om met z'n allen op de doellijn te staan. Ik zou zo niet willen voetballen", zegt Klaas-Jan Huntelaar tegen FCUpdate.nl. Hij erkent dat Oranje zelf ook niet zijn beste dag had. "De tweede helft was van onze kant ook echt niet goed. We kwamen sowieso de hele wedstrijd niet echt makkelijk tot kansen. Na de 1-0 hoop je dat de ban gebroken is, maar dat was niet echt het geval."

Door zijn doelpunt doet Huntelaar nog wel volop mee in de strijd om topscorer van de EK-kwalificatiereeks te worden. Hij staat met elf goals fier aan kop van die ranglijst en verdedigt dinsdag, op de laatste speeldag, twee goals voorsprong op Miroslav Klose. Nederland sluit zijn cyclus dinsdag af met een uitwedstrijd tegen Zweden. Huntelaar: "Dat wordt sowieso een heel andere wedstrijd. Een leukere om te spelen, ook. Zweden is een meer voetballende ploeg en ze hebben ook nog punten nodig."

Voor Oranje staat in Zweden niets meer op het spel. "Maar we willen absoluut winnen en de kwalificatiereeks voor dit EK ongeslagen afsluiten", benadrukt de spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen