Bayern wint Duitse topper, ook Hoffenheim boekt zege

29 november 2008, 17:22   Bijgewerkt: 29 november 2008, 17:31

Bayern München heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan. Zonder de zieke Mark van Bommel won de landskampioen op bezoek bij Bayer Leverkusen met 0-2, waardoor het opklom naar de tweede plaats in de Bundesliga. Koploper is nog altijd 1899 Hoffenheim, dat thuis drie punten pakte tegen Arminia Bielefeld (3-0).

Bayer Leverkusen en Bayern München hadden tot zaterdag evenveel punten, waardoor er sprake was van een echte topper in de BayArena. Eenmaal op het veld liet de thuisclub echter niet zien waarom het zo hoog geklasseerd staat. Met name na rust, toen spelmaker Arturo Vidal uit voorzorg naar de kant gehaald was, bakte Leverkusen er helemaal niets van. Bayern München speelde zelf ook niet groots, maar had simpelweg vrijwel het complete duel een veldoverwicht. Toen Luca Toni in de 59ste minuut uit een voorzet van Zé Roberto van dichtbij de 0-1 binnen kopte, was de wedstrijd beslist. Miroslav Klose bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 0-2, door Leverkusen-doelman Rene Adler te passeren met een laag, diagonaal schot.

Door deze zege passeert Bayern Hertha BSC, dat vrijdag met 2-1 van 1.FC Köln won. De enige ploeg die nu nog boven Bayern op de ranglijst staat, is 1899 Hoffenheim. De promovendus had zaterdag geen enkele moeite met Arminia Bielefeld. Door goals van topscorer Ibisevic en Carlos Eduardo stond het al na een kwartiertje 2-0. In de slotfase maakte Copado er nog 3-0 van. Hoffenheim heeft nu, met nog drie wedstrijden te gaan tot de winterstop, drie punten voorsprong op Bayern München.

Een andere promovendus, Borussia Mönchengladbach, sneed zichzelf flink in de vingers. Met Patrick Paauwe in de basis verloren die Fohlen de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Energie Cottbus met 1-3. Gladbach-middenvelder Michael Bradley, in de zomer overgenomen van SC Heerenveen, speelde een ongelukkige rol. Hij tekende voor de 0-1 voor Cottbus, door zijn eigen keeper te passeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen